Udstilling

Things to Come
Yael Bartana

02.02. –

20.05.24

Things to Come er den israelskfødte kunstner Yael Bartanas mest omfattende udstilling i Danmark til dato og viser et bredt udvalg af værker i forskellige medier.

UDSTILLING

Things to Come
Yael Bartana
02.02. – 20.05.24.

Yael Bartana arbejder med de store fortællinger. I Things to Come udfordrer hun de blinde vinkler i vores forståelse af historien og etablerer nye erkendelsesrum mellem det faktiske og det forestillede. Hun bearbejder kollektive erindringer, oprindelsesmyter og nogle af de mørkeste kapitler i menneskehedens historie, som hun bruger som råmateriale til at formulere nye fortællinger om fremtiden.

Udstillingen viser blandt andet Malka Germania, Bartanas hidtild mest omfattende filmværk, der kredser det tysk-jødiske forhold i et drømmerisk fremtidsscenarie i Berlin; Two Minutes to Midnight, en magt- og kønskritiske parafrase over Stanley Kubricks legendariske science fiction-film Dr. Strangelove; og Overcoming the Future om udfrielse og tilgivelse.

Yael Bartana (f. 1970) er født og opvokset i Israel. Siden midten af 00'erne har hun boet i Amsterdam og Berlin. Hendes værker er vist over hele verden og er del af samlingerne af mange fremtrædende institutioner. I januar 2024 blev hun udpeget som én af to kunstnere, der skal udstille i Den Tyske Pavillon på Venedig Biennalen 2024.

Cover image
Cover image
Cover image
Cover image
Cover image