Udstilling

Slumping
Tove Storch

02.02. –

20.05.24

Med tyndt porcelæn, rå æg, silke, metal, glas og en kano støbt i sæbe præsenterer den danske billedkunstner Tove Storch sin hidtil mest omfattende udstilling, Slumping.

Slumping
Tove Storch
02.02. – 20.05.24

Mellem det hverdagslige og det fremmedgørende åbner den Tove Storch et nyt spor i sin praksis. Med fem nye værker skabt specifikt til Gammel Strand, udforsker Storch både små, undseelige greb og viser skulpturer i stor skala.

Slumping er en håndværksmæssig teknik inden for glaskunsten og samtidig en engelsk slang-betegnelse for udmattelse og dovenskab. I udstillingen viser Storch sin unikke forståelse for materialers evner, når hun tester deres forskellige styrkeforhold: Kan silke nedbryde metal? Hvordan former det flydende det faste? Hvordan påvirker tid formgivning? Gennem farvevalg, motiv og attitude fletter værkerne sig ind i arketypiske fortællinger om krop, romantik og seksualitet, mens de stilfærdigt rusker sig løs af fastlåste læsninger.

Tove Storch (f. 1981) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København i 2007, fra Akademie der Bildende Künste i Wien i 2004 og Weissensee Kunsthochschule Berlin i 2006. I 2021 modtog hun de prestigefyldte Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens hæderspris.

Cover image
Cover image
Cover image
Cover image