Kommende udstillinger

Christina Quarles er på ganske få år blevet et markant navn på den internationale kunstscene. Nu vises hun for første gang i Norden på en omfattende soloudstilling.

Christina Quarles
07.06–08.09.24

Christina Quarles rejser gennem et både smukt og sammensat værk spørgsmål omkring racemæssige og seksuelle identiteter, køn og queerness. På farvemættede, monumentale lærreder og i intime papirformater opbygger hun komplekse billedkompositioner med menneskekroppen som det allestedsnærværende udgangspunkt. I hendes værk er kroppen flertydig og konstant under forvandling. Identiteten aldrig stivnet i en fast defineret form. 

Quarles' personlige erfaring, hvor hun har oplevet, at det at være i en mixed-race, queer krop er væsensforskellig fra det at betragte den samme krop udefra, har været definerende for hendes værk. Hendes evne til at afbillede kroppen i dens kompleksitet og trodse indgroede forestillinger om race, køn og seksualitet har gjort hende til en væsentlig stemme i samtidskunsten.

Christina Quarles (f. 1985) bor og arbejder i Los Angeles. Hun har en kandidatgrad fra Yale School of Art (2016). Quarles har haft et stort antal soloudstillinger og havde en central placering på Venedig Biennalens anmelderroste udstilling The Milk of Dreams i 2022. Blandt hendes seneste soloudstillinger kan nævnes Hamburger Bahnhof, Berlin (2023); MCA Chicago, Chicago (2021) og South London Gallery, London (2021).

Cover image
Cover image
Cover image

Chantal Joffe og Anna Bjerger præsenterer poetisk stærke malerier og et malerisk slægtskab mellem to kunstnere, hvis liv og værk har flettet sig ind og ud af hinanden.

Chantal Joffe & Anna Bjerger
21.06–08.09.24

Som unge delte Chantal Joffe og Anna Bjerger atelier, hvorved de opbyggede en nær relation og et tæt arbejdsfællesskab. Kvinder, børn, potteplanter, modetøj, detaljerige og intime scener udgør den motivkreds, som karakteriserer begge billedkunstneres univers. Den kommende udstilling på Gammel Strand griber ind i fortælling om venskab, fællesskab og det ensomme ved at stå midt i livet og længes efter det, som allerede er passeret.

Chantal Joffe (f. 1969) er en amerikansk født, engelsk kunstner baseret i London. Hun arbejder i stor skala og hendes figurative malerier skildrer ofte kvinder, tøj, mode og børn. Chantal er uddannet fra Glasgow School Art I Scotland og The Royal College of Art i London.

Anna Bjerger (f. 1973) er svensk billedkunstner, som bor og arbejder i Småland. Hun er udannet fra Central St. Martins School of Art and Design og The Royal College of Art i London. I sine poetiske og figurative malerier undersøger Bjerger motiver fra intimsfæren, der spænder lige fra en kaffekop eller et par sko over venskaber og andre nære relationer.

Cover image
Cover image
Cover image