In the Shadow of Burning Light

Christina Quarles er på ganske få år blevet et markant navn på den internationale kunstscene. Nu vises hun for første gang i Norden på en omfattende soloudstilling.

Christina Quarles
07.06–08.09.24

Christina Quarles rejser gennem et både smukt og sammensat værk spørgsmål omkring racemæssige og seksuelle identiteter, køn og queerness. På farvemættede, monumentale lærreder og i intime papirformater opbygger hun komplekse billedkompositioner med menneskekroppen som det allestedsnærværende udgangspunkt. I hendes værk er kroppen flertydig og konstant under forvandling. Identiteten aldrig stivnet i en fast defineret form. 

Quarles' personlige erfaring, hvor hun har oplevet, at det at være i en mixed-race, queer krop er væsensforskellig fra det at betragte den samme krop udefra, har været definerende for hendes værk. Hendes evne til at afbillede kroppen i dens kompleksitet og trodse indgroede forestillinger om race, køn og seksualitet har gjort hende til en væsentlig stemme i samtidskunsten.

Christina Quarles (f. 1985) bor og arbejder i Los Angeles. Hun har en kandidatgrad fra Yale School of Art (2016). Quarles har haft et stort antal soloudstillinger og havde en central placering på Venedig Biennalens anmelderroste udstilling The Milk of Dreams i 2022. Blandt hendes seneste soloudstillinger kan nævnes Hamburger Bahnhof, Berlin (2023); MCA Chicago, Chicago (2021) og South London Gallery, London (2021).

Venstre: I Think Its Gunna Be a Long Time 2023
Højre: Glad Ta See Ya Here, 2023
Courtesy of the artist, Pilar Corrias, London, and Hauser & Wirth

Cover image
Cover image
Cover image